23 серпня 2014 р.

Перший турнір пам'яті Ореста Олексишина

12 жовтня 2013 року в спорткомплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу було започатковано спортивний турнір серед медійників Прикарпаття, присвячений пам’яті президента Асоціації спортивних журналістів області Ореста Олексишина.


(фото з сайту: firtka.if.ua
)
     У змаганнях, які проводилися під егідою обласної організації Національної спілки журналістів України за сприяння управління спорту департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і відділення Національного олімпійського комітету в області, взяли участь п’ять команд: «Сила слова», «Пресинг», «Телезірки», «Бартка-медіа», «Власкор», до складу яких входили працівники ЗМІ з Верховини, Надвірної, Яремчі, Долини, Калуша, Городенки та Івано-Франківська.
    
Як повідомляє офіційний сайт Національної спілки журналістів України, учасники змагань випробували свої сили в міні-футболі, настільному тенісі, шашках, дартсі, перетягуванні канату. Серед тенісистів кращими визнані журналістка «Галицького кореспондента» Марія Гаврилюк (команда «Сила слова») і фотомитець  Мирослав Кушніренка (команда «Пресинг»). У змаганнях зі гри в шашки перше місце в жіночій групі посіла Юлія Юзьків (ОТБ «Галичина», команда «Телезірки»), у чоловіків найкращим гравцем виявився Василь Карп’юк (ОДТРК «Карпати», команда «Сила слова»). Найточнішим у змаганні з дартсу був Ігор Маслов, представник Нацради України з питань телебачення та радіомовлення в області (команда «Власкор»).
     Одним із найцікавіших, проте й найважчих, було змагання з міні-футболу. Звичайно, гравці усіх чотирьох команд, які взяли участь у цьому виді спорту, не є професійними футболістами, проте завзяття їм не бракувало. Щире хвилювання, захоплення, розчарування, радість і страх (адже були як красиві голи, так і болючі падіння) – ціла палітра емоцій виникала на обличчях колег і вболівальників. Переможцями футбольної частини турніру була визнана команда «Сила слова», яку очолював редактор відділу ОДТРК «Карпати» Юрій Надольський.
     На завершення турніру представники прикарпатських ЗМІ перетягували канат. Чітка і злагоджена робота команди «Пресинг» на чолі з її капітаном, старшим редактором газети «Нова Зоря» Михайлом Захарчуком, забезпечила їй перемогу в цьому змаганні. Цікаво те, що вони (як і команда «Сила слова») обійшли команду ОТБ Галичина «Телезірки», у складі якої був «козир» – стронгмен Назар Павлів, ведучий спортивних програм.
     За підсумками турніру загальнокомандне перше місце здобула «Сила слова», друге – «Пресинг», третє – «Телезірки». Команди «Бартка-медіа» та «Власкор» опинилися поза колом призерів.
Команда-переможець, «Сила слова», отримала перехідний кубок, який виготовила родина Олексишиних. Кубок переможцям вручив син світлої пам’яті Ореста Олексишина Олег. Організатори турніру нагородили команди, які посіли І, ІІ і ІІІ місця, кубками, грамотами і медалями. Відповідно
відзначено й усіх переможців та призерів в індивідуальних видах спорту.
    
За сприяння в підготовці та проведенні спортивних змагань пам’яті Ореста Олексишина подяками обласної організації НСЖУ відзначено ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахія Крижанівського, народного депутата України Юрія Дерев’янка, Олега Олексишина, а також заступника начальника управління спорту облдержадміністрації, члена Оргкомітету Михайла Марцинюка.


Капітани команд піднімають прапор турніру (фото з сайту: firtka.if.ua)


На церемонії відкриття змагань
(фото з сайту: firtka.if.ua)


Команда ОТБ Галичина «Телезірки» на змаганнях з перетягування каната (фото з сайту: firtka.if.ua)


Чернетка протоколу змагань (фото Л. Стражник)


В організаційних клопотах Михайло Марцинюк (фото Л. Стражник)


Переможниця жіночого тенісного турніру Марія Гаврилюк (фото з сайту: firtka.if.ua)


Переможець шашкового турніру серед чоловіків Василь Карп’юк (фото з сайту: firtka.if.ua)


Переможець турніру з дартсу серед чоловіків Ігор Маслов (фото з сайту: firtka.if.ua)


Учасниця турніру команда "Бартка-медіа" (фото Л. Стражник)


Срібний призер турніру команда "Пресинг"
(фото Л. Стражник)



Капітан команди-переможниці у загальному заліку «Сила слова» Юрій Надольський з головним призом змагань (фото з сайту: firtka.if.ua)


Олег Олексишин з грамотою-подякою від організаторів заходу (фото Л. Стражник
)


Учасники змагань після церемонії нагородження переможців та призерів турніру (фото з сайту: firtka.if.ua)

Немає коментарів:

Дописати коментар